Παρουσία Σπύρου Σκιαδαρέση στο 6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών

Την περασμένη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, ο Επισκεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Π.Δ.Ε. κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ήταν καλεσμένος του Δημάρχου Ήλιδος Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, στο «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών 2024», που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη.

Στο φυσικό του χώρο, το μοναδικό κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη Αμαλιάδας, που αποτελεί την πατρογονική εστία του Πέτρου Τατάνη, ιδρυτή και πρώτου εκδότη το 1915 της Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης, «Εθνικός Κήρυξ», η στιγμές ήταν συγκινητικές, παρουσία Ηλείων της Διασποράς, που αποτελούν τους βασικούς πυρήνες της Ηλειακής ομογένειας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στην προκοπή των απανταχού της γης Ομογενών, τονίζοντας την ανάγκη που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας, το να επιστρέψουν στη πατρίδα μας οι νέοι μας , οι οποίοι ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη ζωή και σταδιοδρομία. Ο κ. Σκιαδαρέσης χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Ελλήνων Επιστημόνων στο εξωτερικό, καλώντας παράλληλα τους Κυβερνώντες να δώσουν σοβαρά κίνητρα, προκειμένου να επιστρέψουν στον τόπο τους, στο σπίτι τους και να προσφέρουν στους συμπατριώτες τους τις υπηρεσίες τους.
Τέλος ο κ. Σκιαδαρέσης είπε ότι πολλές φορές στο σχολείο που διδάσκει, προβάλλει στους μαθητές του, τις επιτυχίες των Ομογενών στο εξωτερικό, ακόμα και τις παρελάσεις των, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες της Αμερικής με υπερηφάνεια παρελαύνουν στις κεντρικές οδούς π.χ. της Νέας Υόρκης, ενώ πολλοί από εμάς εδώ στη πατρίδα δεν βγάζουμε την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας.

Εν συνεχεία ευχήθηκε να έχουμε υγεία ούτως ώστε και του χρόνου να ανταμώσουμε στο 7ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών, στην Αμαλιάδα.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.