Σκιαδαρέσης: «κ. Μητσοτάκη, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!»

Με αφορμή την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική στις αρχές Αυγούστου, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Π.Δ.Ε. κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, δήλωσε τα εξής:


«Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2024, έγινε η πρώτη καταβολή κρατικής αρωγής στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Αναλυτικά , πιστώθηκαν 542.781,51 ευρώ σε 121 δικαιούχους με τη μορφή πρώτης αρωγής, μετά την υποβολή των πρώτων αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.
Είμαι 48 χρονών και αν εξαιρέσω τρία χρόνια κατά τα οποία εργαζόμουν στη πρωτεύουσα Αθήνα, όλα τα υπόλοιπα βρίσκομαι στην «επαρχία», όπως μας αποκαλούν οι συμπατριώτες μας Αθηναίοι.

Εκφράσεις του τύπου: «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα» ή «το Αθηνοκεντρικό κράτος» κ.ά., είναι σε καθημερινή σχεδόν βάση, στο στόμα πολλών, σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα!

Από τις 21 Ιουνίου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον Ερύμανθο, η οποία κατέκαψε βοσκοτόπια, αποθήκες, ζώα, αγροικίες και δάση, σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, έως την ορεινή Ηλεία, το Σιμόπουλο, πέρασαν 2,5 μήνες!

Καταστροφή στο κλεινόν άστυ, ναι, δεν αντιλέγει κανείς! Εξίσου μεγάλη καταστροφή όμως και αυτή που ζήσαμε εδώ στην ορεινή Αχαΐα και Ηλεία.

Αλήθεια γιατί αυτά τα επιλεκτικά αντανακλαστικά της Κυβέρνησης; Ποιά η αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας;

Μήπως ο θυμόσοφος λαός μας, μέσα στην απελπισία του, ακόμα και τον εκνευρισμό του, έχει τελικά δίκιο;

Η Παράταξή μας «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Ενωμένοι μπορούμε», είναι κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.